31. základní škola
Elišky Krásnohorské 10
323 00 Plzeň

Vyhledávání

Oficiální informační server města Plzně

Přihlášení

Škola online Microsoft Office 365 Přihlášení do aplikace iStravné

Pro budoucí prvňáčky

Seznam pomůcek a potřeb žáka 1. třídy - informace pro rodiče budoucích prvňáčků

Veškeré informace pro rodiče budoucích prvňáčků (zápisy, kontakty, prezentace)

Projekty

Recyklohraní
Ovoce do škol
Evropské strukturální a investiční fondy

Projektový den 5. tříd – Výchova ke zdraví

Ve čtvrtek 2. března proběhl v 5. ročníku projektový den na téma: Výchova ke zdraví. Žáci všech pátých tříd byli rozděleni do pěti skupin a během dopoledne prošli pěti učebnami, kde pracovali a aktivně se účastnili následujících aktivit.

V soutěži Riskuj, si žáci mohli ověřit své znalosti dopravních předpisů a značek, zásad poskytování 1. pomoci, a jestli vědí, jak se správně chovat v rizikových situacích.
V učebně zdravovědy si podle karet na tabuli zopakovali zásady první pomoci při zástavě srdce a dýchání. Znalosti si ověřili při skupinové práci. Pokud správně určili pořadí úkonů při záchraně života, vyluštili tajenku. Ve druhé části se učili ovázat zraněnou končetinu nebo hlavu. Na obvaz použili trojcípý a běžný šátek. Cílem bylo naučit děti ošetřit zraněného za pomoci běžně dostupných materiálů, které s sebou mají  na výletě nebo ve škole.

V počítačové učebně se žáci rozdělili do skupinek. Napřed zhlédli fotoseriál s problematikou agrese, šikany, kouření a alkoholu. Poté vypracovali pracovní list, kde odpovídaly na otázky k danému fotoseriálu. Na závěr proběhla reflexe a diskuze o těchto tématech.
Na téma zdravá strava vytvořili žáci ve skupinách plakáty různých tvarů. Každý plakát si rozdělili na dvě části. Do jedné části lepili obrázky zdravých a do druhé nezdravých potravin. Po dokončení plakát představili ostatním a společně zhodnotili.
V kuchyňce se žáci zabývali také zdravou výživou. Prošli pěti stanovišti, kde se zabývali tématy zdravé stravy (složení sladkostí a nápojů, vitamíny v různých potravinách a především praktická výroba zdravého salátu z mrkve a pomeranče). Veškeré poznatky si zaznamenávali do pracovního listu. A samozřejmě, vyrobený salát si mohli během práce sníst.
 
 

vytisknout stránku
Design by SITMP